ons YouTube kanaal ons YouTube kanaal

 NL
 FR
 EN

KORT  NIEUWS

De weer en vooral de windgoden waren de ballonhappening voor het derde jaar op rij niet gunstig gezind. De ballonhappening 2017 kon niet doorgaan wegens stormachtige wind.
Jammer, maar helaas, en niets aan te doen. Wat sommigen ook denken en voorspellen, de natuurelementen zullen we nooit in de hand hebben en moeten we respecteren.

Lees meer nieuwsberichten.

HOOFDSPONSORS

METEO

FACEBOOK

Programma EDITIE 2017


Van donderdag 23 tot zondag 25 juni pakt STAD WAREGEM uit met de straffe combinatie van de Ballonhappening, Kinderstad, Home Made Markt, Lions Boulevard en City Mountainbike Challenge en nog veel meer….

Gezien deze website specifiek over de ballonhappening gaat, deze vindt plaats op vrijdagavond 23 juni (15-20 ballons) en zaterdagavond 24 juni (25 warmeluchtballonnen in alle vormen en kleuren) tussen 18 – 22 uur.

Ziehier het voorlopige programma van préCongé : www.preconge.be

Mini ballonhappening | vrijdag 23 juni | 18.00u
Reeds enkele ballonnen zullen bij gunstig weer op vrijdagavond 23 juni het luchtruim ingaan. Place to be: het jeugdcentrum en de stadiumvijvers.

Ballonhappening | zaterdag 24 juni | 18.00u.
Het gonst aan het Jeugdcentrum van de bedrijvigheid. Het is de uitvalsbasis voor tientallen kleurrijke luchtballonnen die zich klaarmaken om het luchtruim te kiezen. En er zijn dit jaar verschillende ballonnen in een speciale vorm waaronder voor het eerst op het vasteland de Minion special shape balloon uit Engeland. Er zijn ook demonstraties van telegeleide helikopters en vliegtuigjes.

Taptoe 50 jaar affiliatiefeesten | donderdag 22 juni | 19.30u.
Een muzikale avond op de Zuidboulevard. Het Waregems Harmonieorkest treedt er samen op met de Geniale Jongens en de Koninklijke Fanfare Hoger Op.
De school Zonneburcht verrast de militairen met een bijzonder optreden.
Verder zijn er muzikale hoogstandjes van de Showband Calypso, de Ypres Surrey Pipes en Drums (doedelzakken), de Koninklijke Muziekkapel van de Lokale Politie Antwerpen en de Koninklijke Militaire Muziekkapel van de Luchtmacht.

Lions Boulevard | 23,24 en 25 juni
Dit unieke belevingsfestival is een mix tussen Montmartre in Parijs en La Rambla in Barcelona.
Een twintigtal foodtrucks presenteren de meest uiteenlopende gerechtjes en dit gecombineerd met heel wat randactiviteiten en streekbieren.
Alles vindt plaats binnen het unieke kader van de stadionvijvers in Waregem waarbij we de site uitlichten en iedereen onderdompelen in een unieke setting.
Daarenboven gaat de opbrengst van dit festival integraal naar goede doelen in de regio die door Lions Club Waregem gesteund worden.

Kinderstad | zaterdag 24 juni | 14.00u. tot 18.00u.
Op Kinderstad vind je spectaculaire springkastelen, een avontuurlijk hindernissenparcours, een kleurrijk ballendorp met trampolines, een voetbalarena met sumopakken, levende tafelvoetbal, een razende rodeostier, glinsterende glittertattoos...
Er zijn energieke dansdemonstraties en clown Stef zorgt voor een swingende kinderdisco.

Home Made Markt | zaterdag 24 juni | 14.00u. tot 18.00u. | rode/blauwe zaal CC De Schakel
Het bruist in Waregem van creatieve ideeën en zo hebben we het graag. Meer nog, op zaterdag 24 juni helpen we al deze creatievelingen graag een handje met een zesde editie van de Home Made Markt, een gezellige markt met producten die thuis gemaakt zijn, uniek, met de hand,...

City Mountainbike | zaterdag 24 juni en zondag 25 juni
Dit jaar verwelkomen we de UCI MTB Eliminator Wereldbeker. De nieuwe wereldbeker wordt mee mogelijk gemaakt door de Waregemse organisatie City Mountainbike en telt in totaal acht wedstrijden, waarvan er ééntje plaats vindt aan de stadionvijvers. Ook bedrijven en lokale renners mogen hun kans wagen op een circuit vol leuke hindernissen! Binnenkort zal je dus niet alleen jouw favoriete renners maar ook collega’s en vrienden zien strijden voor de titel. Wil je ook deelnemen? Neem zeker een kijkje op www.citymountainbike.com.

Nu enkel nog duimen dat de weergoden ons goedgezind zijn op WAREGEMS topweekend, en vergeet het niet GRATIS TOEGANG en IEDEREEN WELKOM


Print het programma.